Cliënten beoordelen ons met een 8.2
U bevindt zich hier: Home > Blog > De SwifferSint
terug

De SwifferSint

21 november 2017

Met het oog op de naderende feestdagen laten we u nog even meelezen met het blog van Jolien Jongeling over haar ervaringen met werken tijdens de feestdagen.

Mijn collega’s en ik hebben tijdens de feestdagen gewerkt; voor ons heel normaal. Het bijzondere is dat feestdagen in onze kliniek eigenlijk helemaal zo gek nog niet zijn. Natuurlijk moet je het ‘geluk’ hebben dat er een groep cliënten binnen is die klikt met elkaar, maar aan de inzet van ons team zal het ook niet liggen. En ondanks dat onze middelen soms wat beperkt zijn en je ook zeker van ons geen 5-sterrendiner hoeft te verwachten, wordt er alles aan gedaan om de feestdagen zo gezellig mogelijk te maken.

Traantje
Zo begon de feestmaand op 5 december natuurlijk met Sinterklaas. In verband met duizend privacywetten en nog wat andere regels is het onmogelijk om Sinterklaas en zwarte Piet op bezoek te laten komen. Daarom besloten we het dit jaar wat creatiever aan te pakken. Een paar kleine cadeautjes voor de cliënten, een persoonlijk gedichtje voor iedere cliënt, een tafel vol met pepernoten & snoep, warme chocolademelk en … onze echte eigen Sinterklaas.

Omdat we niet in het bezit zijn van een mijter en alle andere Sint-accessoires besloten we een mijter te maken. Rood karton als basis, er hing nog een rode lange jas, en van de swiffer was al snel een staf gemaakt. Een paar watten erbij als baard en jawel: onze eigen Johannes WierhuisSint was geboren. Nu je dit zo leest kan je misschien denken dat het wat kinderachtig is, maar de hilariteit binnen de kliniek was er niet minder om. Sinterklaas deelde op professionele wijze de cadeaus uit en kreeg het zelfs voor elkaar dat er soms een traantje werd weggepinkt na het voorlezen van de gedichten. Soms van het lachen. maar af en toe ook vanuit het verdrietige besef dat hij/zij niet thuis bij het gezin was deze avond.

Nee, het is echt niet altijd leuk om met de feestdagen te moeten werken. Maar het is fantastisch om je te beseffen dat door deze inzet en wat creativiteit de feestdagen niet alleen voor jezelf leuk zijn, maar ook nog eens voor een groep cliënten. Onze eigen sinterklaas heeft ons in ieder geval op het hart gedrukt dat hij 5 december 2015 niet snel zal vergeten.

Jolien Jongeling is verpleegkundige bij Tactus
Jolien

Deel dit bericht:


Reacties

Nog geen reacties geplaatst

Plaats reactie