Cliënten beoordelen ons met een 8.2
U bevindt zich hier: Home > Blog > Het kwartje moet nog vallen (maar het zit erin!)
terug

Het kwartje moet nog vallen (maar het zit erin!)

07 november 2017

Ik heb een mooie baan. Ook als ik mij eigen doelstellingen niet haal. Sarah is een 17-jarige jongedame die zich, tot wanhoop van haar omgeving, ‘de oren van de kop blowt’. Dat laatste is de treffende omschrijving van haar vader.

Ik kreeg haar een aantal weken geleden, onder luid protest, in mijn kantoor naar binnen geschoven. Met daarbij de opdracht van iedereen die betrokken was (leerplicht, jeugdregisseur, ouders en nog veel meer) dat ze moest stoppen met blowen, want dat was de oorzaak van alle problemen. Ze begon met 'als je maar niet denkt dat ik wat ga zeggen' en 'ik kom hier nooit meer'. In dat eerste gesprek heb ik blijbaar toch haar nieuwsgierigheid geprikkeld. Want ze wilde uiteindelijk wel wat zeggen. En ook nog wel eens terug komen.
Lang verhaal kort. Sarah rookt nog steeds dagelijks een behoorlijke hoeveelheid cannabis en is niet van plan daarmee te stoppen. Sterker nog, ze heeft ook besloten dat ze mij niet meer nodig heeft. Bij velen zou dit oproepen; traject mislukt. Ik vind het natuurlijk ook jammer dat ik haar niet heb kunnen beïnvloeden in haar stellige overtuiging dat blowen het mooiste is wat er is en dat het haar totaal niet belemmert in haar bestaan (mijn overtuiging is namelijk dat ze van nature een prachtig mens is en dat het blowen haar enorm remt in tot volledige bloei komen). 

Toch vond ik het een prachtig traject met een heel mooi resultaat. Ik krijg namelijk een heus bedanktbericht van Sarah: “Dank je wel Karlijn! En bedankt voor al die tijden dat je voor me klaarstond en de hele tijd naar mijn lange verhalen hebt geluisterd (slappe lach smiley). En bedankt dat ik mijn hart mocht luchten bij je. Je hebt me echt veel blijer gemaakt en beter laten nadenken. Ik zal je nog eens appen hoe het gaat.”
Ik heb de kwartjes erin mogen stoppen. Helaas zijn ze nog niet gevallen, maar ze zitten er in!

Karlijn de Groot is preventiewerker bij Tactus Verslavingzorg

Deel dit bericht:


Reacties

Nog geen reacties geplaatst

Plaats reactie