Cliënten beoordelen ons met een 8.2
U bevindt zich hier: Home > Advies en Hulp > Volwassenen

Volwassenen

Tactus organiseert haar zorg in zorgpaden. Hiermee zorgen we voor kortere wachttijden en minder uitval. Betere zorg dus. De verslavingsbehandeling van Tactus heet Verslaving de Baas. Belangrijk is dat u zelf doelen stelt en daar samen met uw behandelaar aan werkt. Je kunt Verslaving de Baas in verschillende varianten volgen: groepsbehandeling is het meest effectief, maar soms zijn er redenen waarom een individuele behandeling beter bij je past.

De verslavingsbehandeling van Tactus heet Verslaving de Baas en heeft verschillende varianten. Verslaving de Baas kan in veel gevallen online; je bepaalt dan zelf waar en wanneer je aan je verslaving wilt werken. Verslaving de baas is gebaseerd op Cognitieve Gedragstherapie en Motiverende Gespreksvoering.

Verslaving de Baas Kort

Je krijgt tips en technieken aangeleerd om de verslaving onder controle te krijgen. De behandeling bestaat uit vijf (online) contacten. Na deze vijf contacten kijken we of een vervolg nodig is.

Verslaving de Baas

Je bekijkt samen met jouw behandelaar wat de risico’s en functie van het gebruik zijn. Daarna werk je aan het onder controle krijgen van de verslaving. De behandeling bestaat uit twaalf (online) contacten.

Je krijgt, naast behandeling van de verslaving, begeleiding op het gebied van wonen, dagbesteding en financiën. Daarnaast is het herstel van sociale contacten belangrijk.

Verslavingsbehandeling

Groepsbehandeling is het meest effectief, maar soms past een individuele behandeling beter. Andere specifieke behandelvarianten zijn de vrouwenbehandeling en behandeling in deeltijd volgens het Minnesotamodel.

De meeste behandelingen zijn ambulant, maar kunnen ook in deeltijd of klinisch plaatsvinden. Ambulante detox, oftewel lichamelijk ontwennen van het middel waaraan je verslaafd bent kan in een verslavingskliniek, maar ook gewoon thuis. Dit hangt er vanaf wat bij je past.

Liever thuis in eigen tijd werken aan je herstel? Dat kan met onze online behandelingen (aanmelden tijdelijk niet mogelijk)

Meer weten? Neem contact op 088 382 28 87 en/of kijk bij onze veelgestelde vragen