Cliënten beoordelen ons met een 8.2
U bevindt zich hier: Home > Scholing > Kennis van middelen > Trends en Rages

Trends en Rages

Doelgroep
Iedereen die of in aanraking komt met middelengebruik en de training Kennis van Middelen heeft gevolgd..

Na de training:
         

  • kennen de deelnemers verschillende soorten drugs en de hoofd-effecten daarvan.
  • kennen de deelnemers een aantal “nieuwe middelen”(Nieuwe Psychoactieve Stoffen) van naam, effecten, werkingsduur en risico’s.
  • zijn de deelnemers in staat deze kennis bij hun werk te betrekken.

Aantal Deelnemers: Maximaal 12
Duur: 2 uur

Programma
In deze bijeenkomst krijgen deelnemers informatie over de verschillende (nieuwe) middelen en de rol die deze in iemands leven kunnen spelen. Door middel van recent cijfermateriaal wordt een beeld gegeven van de trends in het gebruik.

De redenen waarom mensen genotmiddelen gaan uitproberen of er al dan niet mee willen doorgaan zijn in de loop van de tijd misschien niet zoveel veranderd. Toch zijn er wel verschillen tussen de wereld van vroeger en nu als het om middelen gaat. Zo zijn er bijvoorbeeld veel meer verschillende soorten middelen op de markt die relatief gemakkelijk verkrijgbaar zijn. De deelnemers kunnen in groepjes bekijken hoe ver de eigen kennis reikt over de werking van verschillende soorten (nieuwe) drugs.

In deze bijeenkomst gaat het erom dat de deelnemers middelen gerelateerde problematiek vroegtijdig kunnen herkennen en de effecten van nieuwe middelen kunnen herkennen. 

Het programma bevat de volgende onderdelen:

  • inleiding
  • cijfers en trends
  • nieuwe middelenalgemene: effecten en risico’s
  • specifieke signalen per middel

Interesse? 
Bent u geinteresseerd in deze training of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met:
Tactus Training en Advies trainingenadvies@tactus.nl of bel 088 382 28 87.

* Deze prijs is gebaseerd op uitvoering door één trainer, inclusief voorbereiding, uitvoering, evaluatie en informatiemateriaal. De prijs is exclusief reiskosten. Deze worden berekend op basis van € 0,36 per km en reistijd vanuit de dichtstbijzijnde Tactuslocatie: Deventer, Enschede of Zwolle.