Cliënten beoordelen ons met een 8.2
U bevindt zich hier: Home > Verslaving en LVB

Verslaving en LVB

Afgerond onderzoek:

Lopende onderzoeken / thema’s:

  • Technologische innovatie in de behandeling van verslaving bij mensen met een LVB Binnen dit project wordt (promotie)onderzoek vorm gegeven i.s.m. de Universiteit Twente, gericht op: (a) De toevoeging van virtual reality aan verslavingsbehandeling bij mensen met een LVB, en (b) Inzet van eHealth applicaties, waaronder mobiele apps, wearables en impliciete metingen.
  • Triple zorg
    Behandeling in de verslavingszorg voor mensen met LVB, verslaving, en psychiatrische en/of forensische comorbiditeit. Deze onderzoekslijn richt zich op onderbouwing en effectiviteitsonderzoek van geïntegreerde behandelingen, in het bijzonder voor: (a) LVB, verslaving en Trauma (project Seeking Safety, i.s.m. met o.a. Trajectum), en (b) LVB, verslaving en verslavingsgerelateerde persoonlijkheidskenmerken (project gepersonaliseerde behandeling, i.s.m. o.a. Pluryn en Trajectum).
  • TactIQ - LVB onder patiënten in de verslavingszorg
    Dit project richt zich op vragen als: Hoe vaak komt een verstandelijke beperking voor onder patiënten in de verslavingszorg? Hoe kunnen we betrouwbaar en valide LVB onder patiënten in de verslavingszorg vaststellen? Wat is de bijkomende problematiek van mensen met een LVB in de verslavingszorg, en hoe verhoudt deze zicht tot die van patiënten zonder LVB in de verslavingszorg?