U bevindt zich hier: Home > Over Tactus > Onderzoek bij Tactus > Casusboek over LVB en verslaving

Casusboek over LVB en verslaving

Waar gaat het om?

We zoeken verhalen over LVB en verslaving die gebaseerd zijn op de werkelijkheid. Deze willen we bundelen in een boek, met telkens per casus de lessen die er uit te trekken zijn. Op deze manier kunnen we onze praktijkervaringen bundelen en uitwisselen. 

Opzet

De opzet is telkens een korte casusbeschrijving (300 – 450 woorden). Bij elke casus komt een korte analyse, waarin we reflecteren op wat er aan de hand was, en wat we er uit kunnen leren. De casus mag over patiëntenzorg gaan, maar ook over beleid of preventie, regelgeving of welk thema dan ook, zolang het maar ook over LVB en verslaving gaat.

Wat vragen we van jou?

We horen graag of je interessante verhalen hebt die je met anderen wil delen. Bij het opschrijven daar van, en bij de lessen die er uit te leren zijn kunnen we helpen. Wij redigeren en bundelen de casus in een boek, dat de hoofdstukindeling volgt van het boek “Iedereen gebruikt toch?”  

Wat krijg je er voor terug?

Uiteraard word je genoemd als auteur van de stukken die je inlevert. Iedereen die 2 of meer bruikbare stukken indient krijgt een gratis exemplaar van het casusboek.

Interesse?

We horen graag zo spoedig mogelijk of je geïnteresseerd bent in het schrijven van een casus. We streven er naar om alle verhalen eind juli binnen te hebben. Eerder zijn ze natuurlijk ook welkom! Je kan je bijdrage versturen naar tactuslvb@tactus.nl  
Het casusboek verschijnt naar verwachting begin 2017.

Hartelijke groet,
Joanneke van der Nagel, Marion Kiewik en Robert Didden