Cliënten beoordelen ons met een 8.2
U bevindt zich hier: Home > eHealth

eHealth

Afgerond onderzoek:

Lopende onderzoeken / thema’s:

 • Cognitieve bias modificatie
  We weten steeds beter dat impulsieve, meer onbewuste processen een rol spelen bij verslaving. En dat we die processen ook rechtstreeks kunnen beïnvloeden via cognitieve bias modificatie (CBM). Dit project, i.s.m. de Universiteit Twente, Universiteit van Amsterdam, Medisch Spectrum Twente & Saxion Hogeschool, richt zich op: (a) De toevoeging van CBM aan reguliere verslavingsbehandeling, en (b) (Door)ontwikkeling van de Breindebaas app, middels personalisatie en gamificatie.
 • Sensor technologie
  Sensoren / wearables maken interactie mogelijk tussen fysieke en digitale wereld, door het meten van fysiologische parameters en het real-time vastleggen van bewegingen. Dit project, i.s.m. de Universiteit Twente,  richt zich op: (a) Het herkennen van vroegtijdige signalen van craving en terugval m.b.v. polsband technologie, en (b) Vroegtijdig interveniëren op basis van sensor technologie.
 • Tekstmining
  De digitalisering van de zorg levert een schat aan data op, aangezien alle behandelteksten zwart op wit staan. In samenwerking met de Universiteit Twente en het eScience center, worden deze grote hoeveelheid teksten met behulp van tekstmining technieken geanalyseerd, waarbij we kijken naar: (a) De kwaliteit van de behandeling, en (b) De relatie met therapietrouw en behandelsucces.
 • Blended Smoking Cessation Treatment
  Binnen dit project wordt de blended stoppen met roken behandeling vergeleken met de face-to-face behandling t.a.v. behandeleffect, therapietrouw en tevredenheid. Het project is een samenwerking met Medisch Spectrum Twente, Saxion Hogeschool en Universiteit Twente.