U bevindt zich hier: Home > Advies en Hulp > Wat doen we nog meer?

Wat doen we nog meer?

Werk en dagbesteding

Bij Tactus kennen we de waarde van werk. Het is een belangrijke stap op weg naar herstel. Werk of dagbesteding brengt beweging in uw leven en biedt toekomstperspectief.

Cliënten hebben bij Tactus een ruime keuze in dagbesteding. Van fietsen maken tot bosbouw en van houtbewerking tot catering. Elke cliënt krijgt een uniek en persoonlijk traject, waarbij we kijken waar de behoeften en capaciteiten liggen. Ons doel is u zover mogelijk op de weg terug te brengen. Voor de één is dat re-integratie; voor een ander nuttige dagbesteding.

Lees het verhaal van Mario die via Tactory het juiste pad weer vond.

Woonbegeleiding

Een verslaving kan diep doordringen in iemands dagelijks leven. Gevolg kan zijn dat het zelfstandig wonen niet meer goed lukt. Voor deze mensen biedt Tactus woonbegeleiding.

De woonbegeleiders van Tactus geven onder andere begeleiding aan huis. In samenspraak met de cliënt wordt een persoonlijk woonwerkplan opgesteld. Het gaat concreet om hulp bij het vinden en handhaven van een goede dagindeling, het onderhouden van een sociaal netwerk, het voeren van een huishouding en het goed omgaan met geld.Door juist op deze gebieden te ondersteunen, komt er meer rust en regelmaat in het leven van de cliënt en kan het gebruik van verslavende middelen afnemen. Het streven is om de cliënt zo zelfstandig als mogelijk te laten zijn, de kwaliteit van leven te verbeteren en een toekomstperspectief te bieden.

Woonbegeleiding van Tactus kent drie vormen:
* Ambulante woonbegeleiding
* Beschermd wonen in een woning van Tactus 
* Beschermd wonen in een appartementencomplex.

Om in aanmerking te komen voor een plek binnen de woonzorg is een CIZ-indicatie nodig.