Cliënten beoordelen ons met een 8.2
U bevindt zich hier: Home > Advies en Hulp > Jeugd en Jongvolwassenen > Jeugdkliniek

Jeugdkliniek

De jeugdkliniek is bedoeld voor jongeren van 13 - 23 jaar. De jeugdkliniek heeft een eigen vleugel in de kliniek aan de Piet Heinstraat in Zutphen. Hier verblijven gemiddeld veertien tot zestien jongeren met verslavingsproblematiek in twee woongroepen. Voor deze jongeren is een ambulant traject even niet voldoende. In de jeugdkliniek krijgen ze de specialistische zorg die past.In de behandeling wordt er gekeken naar allerlei zaken die invloed kunnen hebben op het gebruik. Zijn er lichamelijke klachten? Is de jongere wel eens depressief? Allemaal dingen die te maken kunnen hebben met gebruik. Ouders of verzorgers worden bij de behandeling betrokken. Of andere mensen die belangrijk zijn voor de toekomst van de jongere. Iemand van school of een werkgever bijvoorbeeld
Als de behandeling klaar is, krijgt de jongere nog een tijdje begeleiding en ondersteuning.Verblijf
Een gemiddeld verblijf in de jeugdkliniek duurt vier maanden. Een jongere kan maximaal zes maanden blijven. Er werkt een multidisciplinair behandelteam in de jeugdkliniek, bestaande uit onder andere een kinder- en jeugdpsychiater, een GZ-psycholoog, een verpleegkundig specialist en een maatschappelijk werker. Kijk hier voor de folder over de Tactus Jeugdkliniek.

Aanmelden
Aanmelden voor de jeugdkliniek kan via de jeugdhulpverlener van Tactus of via www.tactus.nl/aanmelden, per mail: aanmelding-jeugdkliniek@tactus.nl  of telefonisch via de opnamecoördinator op 06-12 74 06 02 (Dit nummer kun je ook bellen voor meer informatie).