Cliënten beoordelen ons met een 8.2
U bevindt zich hier: Home > Advies en Hulp > Jeugd en Jongvolwassenen > Jeugd en Jongvolwassenen

Jeugd en jongvolwassenen

Jongeren die beginnend problematisch gedrag vertonen, hebben soms een beetje bijsturing nodig. De jongeren ervaren zelf voordelen van het gebruik, maar de omgeving heeft last. Inzicht geven in het gebruik of gedrag is daarbij het uitgangspunt. Met behulp van bijvoorbeeld een zelftest krijgt zowel de jongere als de ondersteuner inzicht in het gebruik. Met het advies kunnen ze zelf eventuele vervolgstappen zetten.

Lichte hulp
Soms is alleen bijsturen niet genoeg en wordt er iets meer gevraagd om een jongere te ondersteunen. Met de Moti-4 onderzoekt de jongere samen met de preventiewerker kritisch zijn gebruik .

Specialistische hulp
Bij Tactus zijn er verschillende vormen van behandeling die aansluiten bij het middel van verslaving of de gedragsverslaving. Zo hebben we een specifieke cannabisbehandeling. 
Als er meer aan de hand is dan alleen gebruik, bijvoorbeeld een trauma of ADHD dan doen we vervolgonderzoek om de situatie goed in beeld te krijgen en starten vanuit daar verdere behandeling. Dat kan meervoudige verslavingshulp zijn die we eventueel in samenwerking met andere zorgverleners bieden. 

Als het nodig is, kan de ondersteuning worden uitgebreid met hulp voor het hele gezin. In deze systeemtherapie kijken we naar de samenhang van de problemen en vanuit daar naar oplossingen.