Cliënten beoordelen ons met een 8.2
U bevindt zich hier: Home > Advies en Hulp > Aanmelden > Aanmelden voor LVB

Wanneer en hoe meld ik mij aan?

Als je teveel alcohol drinkt is dat niet goed voor de lichaam. Je hart, lever en ook je hersenen gaan elke keer weer ietsje kapot. Ook kan je als je alcohol drinkt voor problemen zorgen. Soms zeg je iets wat je niet wilde zeggen. Of doe je iets waar je de dag erna spijt van hebt. Of je wordt agressief of juist somber. Door de kater kan het zijn dat je nergens meer zin in hebt.

Dit kan bij drugsgebruik ook zo zijn. Als je veel wiet gebruikt, kan je vergeetachtig worden of zo sloom dat je nergens meer zin in hebt. 

Als je veel en vaak alcohol drinkt of drugs gebruikt kan dit ook vervelende gevolgen hebben. Je komt bijvoorbeeld vaker te laat op werk of op school. Of je wordt ziek of verliest vrienden. Veel mensen gaan dan minder drinken of minder drugs gebruiken. Als jij dat ook wilt, maar je vindt het te moeilijk kan je Tactus bellen of mailen. Wij gaan je dan helpen. 

De gezondheidsraad zegt dat maximaal 1 glas bier of wijn per dag niet schadelijk is. Ook al merk je het misschien niet zo, meer dan 1 glas per dag is al slecht voor je lichaam. Veel drinken per dag of avond is heel slecht voor je lichaam.

Als je hierop klikt kan je testen of je teveel drinkt

Als je hierop klikt kan je testen of je teveel blowt

Als je minder wil drinken of drugsgebruiken, maar het lukt je niet: Meld je aan! Wij kunnen je hierbij helpen. 

Hoe meld ik mij aan?

Aanmelding kan via de aanmeldknop op deze site of je kan bellen met 088 382 28 87.
Het is handig voor ons om te weten of je al bij een instelling bent. Dat kan je aangeven bij de aanmelding. Het is wel belangrijk dat je een verwijsbrief hebt. Dat is een brief van bijvoorbeeld de huisarts. Ook moet je je Burger Service Nummer (BSN) bij de hand houden. het BSN nummer staat bijvoorbeeld op je rijbewijs of je ID kaart.

Als je bent aangemeld krijg je eerst twee gesprekken om te bespreken wat er aan de hand is. Dan kunnen we met jou afspreken wat voor jou het beste is. In ieder geval bij 1 gesprek is ook iemand aanwezig die jou goed kent. Bijvoorbeeld een begeleider of familie. Je moet het natuurlijk wel fijn vinden als hij/zij erbij zit. 

Als we met jou hebben afgesproken hoe we jou gaan helpen, gaan we beginnen!