Cliënten beoordelen ons met een 8.2
U bevindt zich hier: Home > Blog > 'Zonder hen was ik er niet meer geweest'
terug

'Zonder hen was ik er niet meer geweest'

10 juli 2018

Op zijn 14e begon Marc te blowen. Maar daar bleef het niet bij; het liep snel uit de hand. Uiteindelijk deed de crackpijp hem bijna de das om, maar ook de ogen openen.

Marc is nu 38. De voorgaande 24 jaar zijn voor hem op z’n zachtst gezegd enerverend geweest. Van het blowen als 14-jarige ging het naar xtc en speed in de gabberscene om uiteindelijk te eindigen met cocaïne. “Na de gabberperiode is het een tijdje rustig geweest; ik werd vader en hield me gedeisd. Maar na verloop van tijd ging het weer mis.”

Marc was een fanatiek voetbalsupporter van en was dan ook regelmatig bij wedstrijden. “Ik stond altijd vooraan, maar zat ook altijd het eerste vast”, vat Marc die periode samen. Erger nog was de crackpijp die hij ontdekte in die periode. “Die maakte alles kapot. Ik kon nauwelijks meer functioneren. Bovendien ontdekte ik in die periode dat mijn zoontje niet van mij was. Dat maakte dat ik nog meer ging gebruiken en uiteindelijk mijn huis en werk kwijtraakte.”
Op het dieptepunt ‘lagen mijn moeder en dochter huilend voor mijn voeten, maar ik zag ze niet’. “Mensen in mijn directe omgeving zeiden: was je maar dood, dan konden we in ieder geval afscheid nemen. Dat was het moment dat ik om hulp vroeg.”

In 2013 startte Marc met een klinische behandeling. Maar dat was niet direct een succes. “Ik had een vakantiegevoel in die kliniek; was ook te veel met randzaken bezig. Vrouwen bijvoorbeeld. Uiteindelijke lukte het hem bij de derde opname in het IMC de behandeling te voltooien. “Ik ben nu anderhalve maand geleden ontslagen uit de kliniek. Harddrugs gebruik ik al 18 maanden niet meer op één kleine terugval na. Eigenlijk vind ik het maar een saai leven als ik niet gebruik, maar daar moet ik maar aan wennen.”
Het leven na de opname is goed voorbereid: wonen en werk zijn geregeld, hij krijgt nazorg en heeft contact met de kinderen. “Ik woon nu ruim een jaar in Deventer bij de JP van den Bent Stichting. En ik ga in januari aan de slag bij een nieuwe werkgever.”

Het IMC is voor Marc een uitkomst gebleken. Marc zegt erg veel aan de mensen van het IMC te hebben gehad. “Zonder hen was ik er niet meer geweest.”

Deel dit bericht:


Reacties

 • Здравствуйте! класный у вас сайт!
  Нашел обширную базу кино: [url=http://kinokub.net/]кино фантастика лучшее смотреть онлайн[/url]
  Тут: исторические фильмы 2019 смотреть хорошем http://kinokub.net/istoricheskiy/ список 2019
  Здесь: смотреть фильмы онлайн русские криминальные лучшие фильмы http://kinokub.net/kriminal/ список 2019
  Тут: [url=http://kinokub.net/multfilmy/]король лев мультфильм онлайн в хорошем качестве[/url] лучшие советские мультфильмы онлайн бесплатно список 2018
  Здесь: http://kinokub.net/15161-iz-za-skandala-sony-otlozhila-premeru-novogo-filma-dzheymsa-ganna.html [b] Из-за скандала Sony отложила премьеру нового фильма Джеймса Ганна [/b]
  Здесь: [url=http://kinokub.net/9413-zvezda-otrochestva-snimetsya-s-emmoy-uotson.html] Звезда «Отрочества» снимется с Эммой Уотсон [/url] Звезда «Отрочества» снимется с Эммой Уотсон
  Тут: http://kinokub.net/5056-hbo-pokazhet-dokumentalnyy-film-o-kurte-kobeyne.html
  Door HectorBiags, zondag 9 december 2018 | 08:32

Plaats reactie